Blivältränad med GI mat recept
Söker man ett fason att komma vältränad innan sommaren, då kan t. ex. GI födoämnen kosten vara den rätta vägen för dej.
GI i GI mat står för Glykemiskt Förteckning. Det är ett mått som man nyttjar för att se hur fort kroppen bryter minska kolhydraterna i vissa födoämnen alternativt rätter. Desto högre GI man innehar, desto snabbare bryts maten ner. GI födoämnen är ett sätt att gå minska vikt och äta hälsosammare.
Det finns flertal recept man kan komma via webben för annorlunda GI livsmedel, beroende på det man diggar. Det är blott att bevista de sajter som erbjuder annorlunda recept samt börja välja.
Flera utav de recept som finns tillgängliga numera via nätet använder också grädde i receptet.
Grädde
Grädde är en smaksättare som flera använder i sina rätter alternativt tårtor. Det är en vattenemulsion utav fetter som man tar ifrån komjölk. Om man har grädde med en fetthalt som är under 40 %, skall man homogenisera den så att den ej skall skikta sej. Men är fetthalten är över 40 % har dess fettdroppar kapaciteten att binda luft till en fast skum form när grädden vispas. Grädde med en fetthalt över 40 % kallas därför vispgrädde.
Det är flertal annorlunda sätt att anordna vispad grädde. Bland andra finns följande två ex, som är de vanligaste sätten som människor runt om i jorden väljer vid t. ex. matlagning av GI föda:
Vanlig handvisp
Att begagna sig utav en vanlig handvisp när man önskar få vispad grädde är något som flera väljer. Man kan finna handvispar i samtliga sorters former, färger samt stoff som plast alternativt metall. Men tyvärr resulterar en handvisp ofta i att den som blandar får ont i armen.
Ström visp
Sedan finns det också valet utav en elvisp som de flesta hushåll i Sverige redan innehar. Man kan lätt handla denna alster genom en vanlig elektronik affär.
Men den alster som rekommenderas av flera när det handlar om att vispa grädde samt är väldigt användbar och verkningsfull, är den så kallade gräddsifonen.
Gräddsifon
En gräddsifon består av en burk, handtag samt en patron. Patronerna innehåller lustgas som gör grädden luftig. När man önskar göra en flink vispad grädde för något man kanske bakar eller lagar, så är det bara att fylla behållaren med grädde samt skruva på en av dina lustgaspatroner.
Därefter kommer grädden att anlända ut blandat med gasen ifrån patronen. Grädden anländer att vara luftig, exakt som man alltid vill ha att den skall vara, när det är antagligen vispad, perfekt för GI mat eller bakverk.
En gräddsifon kan man skaffa genom allehanda portaler på internet och dem brukar inte kosta så mycket. Samt med produkten är även flera fördelar inkluderat, som att den är liten och tar inte mycket plats i kylskåpet. Men den viktigaste fördelen är att den kan lagra din grädde exakt som den skall vara i behållaren. Detta är möjligt tack vare att behållaren är sluten.
Lustgasen i patronen är den källa som stå sig din grädde färsk, hade det varit luft istället, skulle det gett upphov till nedbrytning utav fetter.
Laga din GI föda i bostaden samt använd en gräddsifon vid behov av snabb, mjuk grädde.